Παιχνίδι με τον παππού

Είναι μεσημέρι στην Ειδομένη. Ο Παππούς παίζει με το εγγόνι του. Μέσα στο πλήθος. Ανάμεσα στους Αφγανούς που διαμαρτύρονται επειδή τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορα τους.  Λίγα μέτρα μακριά από τα ΜΑΤ.  Από το πρωί δεν έχουν καταφέρει να πιούν νερό. Βρίσκονται στο «Καμπ 2» της Ειδομένης. Εκεί που είχαν περιορίσει τους Αφγανούς. Οταν ρωτάνε για νερό, τους λένε ότι θα πρέπει να περιμένουν. Και περίμεναν…

Τέτοια ώρα, στο σπίτι του παππού στο Αφγανιστάν, θα είχαν τελειώσει το φαγητό κι ίσως να έπαιζαν όπως τώρα στην Ειδομένη. Μπορεί να μην περιτριγυρίζονταν από κόσμο κι αστυνομικούς. Μπορεί να είχαν ξεδιψάσει από το νερό της βρύσης τους. Για τους δυο τους, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει η Ειδομένη. Δεν υπάρχει η προσφυγιά. Δεν υπάρχει ο κόσμος γύρω τους. Δεν υπάρχουν αστυνομικοί, κλομπ κι ασπίδες. Ζουν σε άλλον χώρο, χρόνο. Έχουν τελειώσει το φαγητό τους, έχουν ξεδιψάσει και παίζουν έτσι όπως θα έπρεπε να παίζουν όλα τα εγγόνια με τους παππούδες τους σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Καθόλου σχόλια

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Subscribe To Our Newsletter
    Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
    No Thanks
    Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
    Don't miss out. Subscribe today.
    ×
    ×
    WordPress Popup Plugin
    Subscribe To Our Newsletter
    No Thanks
    Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
    Don't miss out. Subscribe today.
    ×
    ×
    WordPress Popup Plugin