Κανένα μικρό σχολείο δεν είναι μόνο του. Αυτά τα Χριστούγεννα ας γίνουμε συνοδοιπόροι τους.

«Τα μικρά σχολεία μας σιγά-σιγά θα κλείσουν». Αυτή είναι μία πολύ δυσάρεστη διαπίστωση που φέτος στο humanstories.gr την ακούμε πολύ συχνά. Τα τελευταία χρόνια στεκόμαστε δίπλα στα μικρά σχολεία και προσπαθούμε από την πλευρά μας να τα κάνουμε σε όλους εσάς αναγνωρίσιμα. Να μάθουμε την ιστορία τους, να γνωρίσουμε τους εκπαιδευτικούς και να στηρίξουμε την προσπάθεια τους να παραμείνουν ζωντανά. Να παραμείνουν ανοιχτά. Κάτι που φέτος δεν το ακούμε έντονα.

Τα μικρά σχολεία και οι μικροί μαθητές τους, δε θα αντέξουν. Δεν αντέχουν τη μοναξιά, και βλέπουν την αδυναμία του κράτους να τα στηρίξει. Νιώθουν μόνοι.

Οι εκπαιδευτικοί που αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν να προσφέρουν σε αυτά τα σχολεία, να δώσουν το κάτι παραπάνω στους μαθητές τους, χρειάζεται να παλεύουν καθημερινά ακόμη και για τα πιο απλά. Απογοήτευση νιώθεις όταν βλέπεις προσπάθειες χρόνων να μένουν στο περιθώριο. Νιώθεις λύπη γι΄ αυτά τα όμορφα κτίρια με την τόσο πολύτιμη ιστορία.

Πικρία, και τάση φυγής νιώθουν οι μικροί οι μαθητές. Οι μαθητές που ζουν την απομόνωση και ξέρουν, ότι ο μόνος δρόμος γι΄ αυτούς προς την “Ελπίδα” είναι αυτός της φυγής.

 

 

Κρατήστε τα λόγια του δικού μας Γιάννη Τσαρούχι. Τα σημαντικά βρίσκονται στα μικρά, τα ουσιαστικά:

«Εκτός από τους μεγάλους ζωγράφους, πολλοί άνθρωποι μ’ έχουν επηρεάσει με αυτά που λένε, με αυτά που κάνουν, με αυτό που είναι. Τι να πω για ένα μαραγκό, του οποίου η σεμνότης, με έκανε να καταλάβω πολλά πράγματα για τη δουλειά. Τι να πω για μια γυναίκα που πλένει τα πιάτα της, που συγυρίζει την κουζίνα της, και μου έμαθε ποιες είναι οι συνθήκες της ζωής. Μαθαίνω κάθε μέρα από οποιονδήποτε άνθρωπο. Επηρεάζομαι πάντα από τους ανθρώπους που κάνουν κάτι ουσιαστικό, μικρό ή μεγάλο, γιατί πρέπει τη ζωή να τη ζει κανείς ουσιαστικά και όχι με επίδειξη μόνο…».

Ας Στηρίξουμε λοιπόν τα Ουσιαστικά, στέλνοντας και φέτος μία ευχή, μία ζωγραφιά στα μικρά σχολεία μας. Ας βοηθήσουμε τους μικρούς μαθητές να νιώσουν μοναδικοί.

Αυτά τα Χριστούγεννα ελάτε να στείλουμε τις καρτούλες μας, τις ζωγραφιές μας και τα έθιμα του τόπου μας στα Δημοτικά σχολεία των Αρκιών, της Θύμαινας, στο Διαφάνι της Καρπάθου και στη μικρή μας Τέλενδο.

Έτσι ώστε, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα. Να γνωριστούμε. Να μοιραστούμε στιγμές, και εικόνες από τις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Να φέρουμε το “καλοκαίρι” στις καρδιές μας ξανά. Κανένα μικρό σχολείο δεν είναι ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

 


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΥΜΑΙΝΑΣ: Μηνάς Α’ δημοτικού, Στέλλα Γ΄ δημοτικού, Σταματούλα Ε΄ δημοτικού.

📪Η διεύθυνση είναι: Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας, Θύμαινα, Φούρνοι Κορσεών 83400, τηλέφωνο 2275032236.

Υπόψιν:  Στέλλα Σουτλόγλου.

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΛΕΝΔΟΥ: Σάββας β΄ δημοτικού.

📬 Δημοτικό Σχολείο ΤΕΛΕΝΔΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΚ 85200 ΚAΛΥΜΝΟΣ, Υπόψιν: Νικολαΐδης Δημήτρης.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΚΙΩΝ: ΑΓΓΕΛΟΣ

📬 Δημοτικό Σχολείο Αρκιοί Δωδεκανήσου 850 01, Τηλέφωνο: 2247 031105, Υπόψιν: Ιωάννα Θεοφανίδου.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΦΑΝΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Μαρίνος Β΄ δημοτικού, Βασίλης ΣΤ΄δημοτικού.

📬 Δημοτικό Σχολείο Διαφάνι  Β. Καρπάθου Δωδεκανήσου 857 00, Τηλέφωνο: 2245 051211. Υπόψιν: Θεοδώρα Κουκουρίκου.

 

 

3 Σχόλια

  • Σάσα Παπαδημητροπουλου 25/11/2022 (00:02)

    Μπράβο!!!

  • Ευαγγελία Παλαιού 08/12/2022 (16:50)

    Και πάλι μπράβο

  • Χαρά Ζησοπουλου 13/12/2022 (09:36)

    Καταπληκτική πρωτοβουλία!Η χαρά όλων των παιδιών εδώ στη Νίσυρο που θα συμμετάσχουν στην αποστολη καρτών είναι μεγάλη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Subscribe To Our Newsletter
Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin
Subscribe To Our Newsletter
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin