Η τελευταία παρέλαση…

Όταν έχεις τη σπίθα μέσα σου, λάμπεις. Όσο μικρός κι αν είναι ο τόπος σου. Ξεχωρίζεις, γιατί έχεις τη σπίθα μέσα σου. Όπως ο Χρήστος. Ο μικρός μαθητής του δημοτικού σχολείου των Αρκιών, λάμπει όταν απαγγέλει. Λάμπει, όταν τραγουδά. Δίπλα του η δασκάλα του νησιού. Η Μαρία Τσιαλέρα. Ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε το μικρό σχολείο και αυτά τα τέσσερα χρόνια μας απέδειξε ότι όλα μπορούν να συμβούν αν έχουμε θάρρος και τόλμη.

Τελευταία παρέλαση για τον Χρήστο στο δημοτικό σχολείο.  Μια ιδιαίτερη παρέλαση για το νησί, με πολύ συγκίνηση για όλους. Άλλωστε, όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε μια τέτοια μέρα στο νησί θα τη θυμόμαστε για πάντα με αγάπη.

«Υπέρμετρη συγκίνηση σήμερα. Καμάρωνα τον Χρήστο μου στην τελευταία παρέλασή του για το Δημοτικό Σχολείο. Με πολύ καμάρι και περηφάνια σήμερα, ο μικρός έδωσε ρεσιτάλ ελληνικότητας» λέει η Μαρία συγκινημένη.


«Είμαι περήφανος που κρατώ ψηλά την ελληνική Σημαία, καμαρώνω που είμαι Έλληνας, Ακρίτας Δωδεκανήσιος, ένας Φύλακας του Αιγαίου Πελάγους». Αυτά τα λόγια είπε με σθένος μπροστά στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ο Χρήστος.


 

Δασκάλα και μαθητής καμαρώνουν στο φωτογράφο Γιώργο.

 

Η σημερινή ξαφνική επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ήταν έκπληξη για το μικρό μαθητή και τη δασκάλα του. Τόσα χρόνια που γνωρίζουμε τις προσπάθειες τις δασκάλας οι επισκέψεις του κρατικού μηχανισμού είναι ελάχιστες. Ο κ. Στεφανής συγκινήθηκε όσο ποτέ άλλοτε, όπως είπε στους λιγοστούς κατοίκους.

«Μάλιστα του ζήτησε να τα επαναλάβει, ώστε να τα ηχογραφήσει ο Υπασπιστής του και να τα μεταφέρουν ως μήνυμα από τους Ακριτικούς Αρκιούς στον Πρωθυπουργό της Χώρας μας» μας λέει η Μαρία, η δασκάλα του νησιού και συνεχίζει: «Είμαι βαθιά συγκινημένη, γιατί τιμήσαμε με τον πιο όμορφο τρόπο που μπορούσαμε, τους Ήρωες του ’21. Ακόμα και το δάφνινο στεφάνι μας ήταν χειροποίητο και η προετοιμασία μας, που κράτησε βδομάδες, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους στην ξαφνική επίσκεψη-έκπληξη του Υφυπουργού. Θαύμασε την οργανωτικότητα μας, την περηφάνια μας.  Τα τραγούδια μας, τα ποιήματα του Χρήστου και την Πανηγυρική μου Ομιλία».

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο υφυπουργός πλησίασε κοντά στους λιγοστούς κατοίκους του νησιού και μπροστά σε όλον τον κόσμο φώναξε πως είναι οι ομορφότερες εορταστικές εκδηλώσεις που έχει παρακολουθήσει ποτέ. Ο υφυπουργός εκτός από δώρα πρόσφερε μία ασημόχρυση τιμητική πλακέτα «σε ένδειξη Τιμής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» στη Μαρία Τσιαλέρα. Τον άνθρωπο με τη σπίθα μέσα του.

 

ο υφυπουργός κ. Στεφανής τιμά τη δασκάλα των Αρκιών για το έργο της στο μικρό νησί.

 

«Το μυστικό είναι να επιτίθεσαι. Τόλμησε και ο κόσμος πάντα θα υποκύψει. Αν καμιά φορά σε νικήσει, τόλμησέ το ξανά και ξανά και στο τέλος θα πετύχει». William M. Thackeray, Βρετανός συγγραφέας. Τόλμησε…

 

 • Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον Γιώργο. Σύζυγο, φωτογράφο και στήριγμα της Μαρίας Τσιαλέρα όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μικρό νησί των Αρκιών.

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin