Η ιστορία της βυσσινιάς που ζει στην πόλη.

Οι γειτονιές της πόλης είναι εντελώς διαφορετικές αν τις κοιτάξεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αν για παράδειγμα επιλέξεις να κοιτάζεις ψηλά και όχι χαμηλά τον δρόμο μπροστά σου ή ίσια. Από την γωνία Νικοπόλεως και Σουρμένων στην Καλαμαριά, περνάω καθημερινά εδώ και χρόνια. Μόλις χθες συνειδητοποίησα, ότι εκεί υπάρχει ένα πανέμορφο δέντρο γεμάτο με βύσσινα. Και το συνειδητοποίησα, επειδή είδα έναν ηλικιωμένο κύριο να είναι ανεβασμένος επάνω σε μια σκάλα και να τα μαζεύει.

 

 

«Παλιά εδώ είχαμε μια μονοκατοικία» μου είπε και συνέχισε: «Ο κήπος μας ήταν γεμάτος με δέντρα. Όλες οι οικοδομές που βλέπεις εδώ γύρω, ήταν μονοκατοικίες με κήπους και δέντρα. Μην τα βλέπεις πως έγιναν τώρα. Αυτή την βυσσινιά την φυτέψαμε πριν από δεκατρία περίπου χρόνια και βγάζει πολλά βύσσινα. Τα μαζεύω και η γυναίκα μου φτιάχνει γλυκό και ποτό». Μου έδωσε μια χούφτα με βύσσινα και με ρώτησε: «Δεν την έχεις προσέξει την άνοιξη πόσο όμορφη είναι φορτωμένη με άνθη; Μια κοπέλα που μένει πιο κάτω, την φωτογραφίζει κάθε χρόνο εκείνη την περίοδο».

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin