Κίνημα διάδοσης ιδεών,κίνημα αισιοδοξίας. Power of One στο TEDxRhodes

Στον Προμαχώνα της Ρόδου, 28 Σεπτεμβρίου 2019. Η δύναμη του ενός. Διότι ο ένας μπορεί να αποτελεί έμπνευση για περισσότερο κόσμο.

Τα συνέδρια TEDx είναι ανεξάρτητα διοργανωμένα συνέδρια τύπου TED (www.ted.com) και οι μαγνητοσκοπημένες ομιλίες συγκεντρώνουν εκατομμύρια θεατών από όλο τον κόσμο. Ενώ θεωρούνται θεσμός στην διαμόρφωση κοινής γνώμης κυρίως ανάμεσα στις νέες γενεές ενεργών πολιτών. Σκοπός των TEDx, η διάδοση ιδεών που αξίζουν (Ideas Worth Spreading). Το πρώτο TEDx πραγματοποιήθηκε το 1984, ένα συνέδριο με σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου.  Από αυτό το πρώτο συνέδριο προέρχεται και η ονομασία TED, Technology, Entertainment, Design.

Από το 2006 οι ομιλίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Το Μάιο του 2013, πάνω από 1.500 ομιλίες είναι διαθέσιμες δωρεάν στο διαδίκτυο. Μέχρι της 13 Νοεμβρίου του 2012 οι θεάσεις των ομιλιών έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο σύμφωνα με στοιχεία της wikipedia.org

Στην Ελλάδα το πρώτο TEDx διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2009 κι από τότε έχουν γίνει δεκάδες ακόμα και σε άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Ηράκλειο Κρήτης, Μονεμβασιά, Λάρισα, Πάτρα, Σύρο, Σπάρτη, Ανώγεια, Χανιά, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Χαλκίδα και για τέταρτη φορά φέτος στο νησί της Ρόδου.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης του φετινού TEDxRhodes  είναι η «Δύναμη του Ενός» (Power of One) και θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στον Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου.  Σκοπός του συνεδρίου, να αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο του ατόμου στο να συμβάλει ελεύθερα, υπεύθυνα και συλλογικά στη διαμόρφωση προοδευτικών αλλαγών στην κοινωνία. Στο TEDxRhodes θα παραβρεθούν άνθρωποι σημαντικοί όχι όμως απαραίτητα δημοφιλείς. Άνθρωποι που έχουν κάτι να καταθέσουν, άξιο διάδοσης. «Σε καιρούς όπου η παθητική ταύτιση με συμπεριφορές και ιδεολογίες υποδαυλίζουν τα ήθη, υποβαθμίζουν τον άνθρωπο και στερούν από την κοινωνία την συνοχή και την συναγωνιστικότητα, φωτεινά παραδείγματα σκέψης και δράσης μπορούν να δείξουν τον δρόμο». Μας λέει στο humanstoriesgr ο Μάνος Χατζημαλωνάς ιδρυτής του TEDxRhodes & TEDxYouth@Rhodes και συνεχίζει: «Έκαστοι από τα δικά τους μετερίζια, οι ομιλητές θα έχουν το ρόλο ηγητόρων στους οποίους θα στρέψουμε το βλέμμα για να οδηγηθούμε από έννοιες κρίσεων σε έννοιες λύσεων μέσω των δικών τους ιδεών άξιων διάδοσης. Οι ομιλητές του φετινού TEDxRhodes προέρχονται από τους χώρους της επιστήμης, της ακαδημίας, των τεχνών και του επιχειρείν και θα πλαισιώσουν ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα διάδρασης και στοχασμού που θα λάβει χώρα εντός των τειχών της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου».

 

Όλες οι ομιλίες δημιουργούνται με προϋποθέσεις.  Το κοινό απολαμβάνει τις ομιλίες παράλληλα με τις εκδηλώσεις.

 

Πίσω από το TedxRhodes κρύβεται μια μαχητική ομάδα:  Μάνος Χατζημαλωνάς FOUNDER – CURATOR, Κυριάκος Κυριακούλης ORGANIZER – CURATOR, Αγγελική Τενέντε ORGANIZER – CURATOR, Λίνα Φιλιππάκη ORGANIZER – CURATOR . Χορηγοί και Εθελοντές.

 

 


Μάθετε περισσότερα για το τέταρτο TEDxRhodes, εδώ: https://tedxrhodes.com/

https://www.facebook.com/TEDxRhodes/


 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin