“Τορωναίος: Μια Ανθρώπινη Ιστορία”
Η κολυμβητική και θεατρική ομάδα Swim or Die, τελικά δεν πεθαίνει ποτέ. Ούτε και την περίοδο του κορονοϊού. Σαν την Ελλάδα, «μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά». Η Swim or Die, τις δύσκολες αυτές εποχές, συνέχισε να κολυμπάει. Άλλωστε όλοι τους αυτό έχουν μάθει να κάνουν. Να κολυμπούν μέχρι να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής. Σε θάλασσες φουρτουνιασμένες ή ήσυχες, με ρεύματα να τους αλλάζουν την πορεία, με τον ήλιο και το αλάτι να τους καίει το δέρμα, με τις μέδουσες να τους τσιμπάνε, εκείνοι συνεχίζουν. Προσαρμόζονται στις καταστάσεις, και συνεχίζουν να κολυμπούν. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος και εχθρός τους, ο ίδιος τους ο εαυτός. Οι σκέψεις τους. Με αφορμή τον πιο σημαντικό αγώνα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα στην Ελλάδα, τον διάπλου του Τορωναίου Kόλπου, οι Swim or Die, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Κυφωνίδη, έφτιαξαν ένα podcast με τίτλο: “Τορωναίος: Μια Ανθρώπινη Ιστορία”.
Δεν ξέρω πως θα το ακούσουν όσοι δεν έχουν κολυμπήσει τον διάπλου του Τορωναίου κόλπου, ή έστω κάποιον άλλον αγώνα μεγάλης απόστασης σε ανοικτή θάλασσα, όμως έχοντας κολυμπήσει δύο φορές τον Τορωναίο στο παρελθόν, συγκινήθηκα πολλές φορές ακούγοντας αυτό που ο Γιάννης Κυφωνίδης με τους Swim or Die έχουν φτιάξει. Άκουσα και τις δικές μου σκέψεις, μέσω του κεντρικού ήρωα, του Βασίλη. Ένας αγώνας κολύμβησης μεγάλης απόστασης σε ανοικτή θάλασσα, σου δίνει όλο τον χρόνο να σκεφτείς διάφορα πράγματα και αυτές οι σκέψεις είναι πολύ σημαντικές για να σε κρατήσουν στον αγώνα. Όσο προπονημένος κι αν είσαι, είναι σίγουρο ότι θα πονέσεις, θα απογοητευθείς, θα κουραστείς, θα βαρεθείς και θα σκεφτείς αν άξιζε τον κόπο να μπεις στην ταλαιπωρία αυτή. Ο Γιάννης Κυφωνίδης και η Swim or Die, έκαναν πραγματικά εκπληκτική δουλειά. Είναι ένα podcast που αξίζει να ακούσετε. Ειδικά, ενόψει και της 51ης διοργάνωσης του ιστορικού κολυμβητικού διάπλου αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου. Το podcast που αισθητικά παραπέμπει σε Θέατρο στο Ραδιόφωνο είναι ουσιαστικά ένας μονόλογος βασισμένος κι εμπνευσμένος από τις διηγήσεις και τα βιώματα αθλητών, ερασιτεχνών και μη που κολύμπησαν τον ιστορικό διάπλου.
Το ρόλο του μαραθωνοκολυμβητή Βασίλη δεν ερμηνεύει ένας ηθοποιός ,αλλά η κολυμβητική και θεατρική ομάδα Swim or Die, 8 στο σύνολο, 4 άνδρες και 4 γυναίκες. Ακούγονται με τη σειρά οι: Βασίλης Τσίκας, Βίβιαν Διαβάτη, Λάμπρος Στέφου, Δέσποινα Ιωαννίδου, Ιωάννης Κυφωνίδης, Δανάη Μενεξιάδη, Χρήστος Κόκκινος, Μάγδα Κωνσταντινίδου.
Ηχοληψία, Ηχητικά Εφέ, Ρύθμιση ήχου, Μοντάζ, Μουσική Επιμέλεια & Επιμέλεια Παραγωγής: Μάνος Παπαδόπουλος.
Υπεύθυνη Παραγωγής : Αγγελική Καράνου
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Ιωάννης Κυφωνίδης
Η παραγωγή είναι μια ευγενική χορηγία του Libero 107.4 με την υποστήριξη της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης
Το έργο αφιερώνεται στη μνήμη του πρώτου προέδρου της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης Πολυχρόνη Βασιλείου και του εμπνευστή του κινήματος Cancel the Cancer και τριαθλητή Βαγγέλη Ασπρόμουγγου, στην Εκ πολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης Ο ΣΙΘΩΝ, στους πρώτους Νικητιανούς και Χαλκιδικιώτες που διέπλευσαν τον Τορωναίο και στον προπονητή πόλο και Μαραθώνιας Κολύμβησης Νικόλα Ρεπανά.
Καθόλου σχόλια
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.