Πενία, τέχνας κατεργάζεται

Το Αφγανιστάν είναι μια φτωχή χώρα.  Παρόλα αυτά, είναι μια χώρα που ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της, στο μέτρο του δυνατού και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, ώστε να διατηρήσει την υγεία τους.

Το τελευταίο διάστημα, τις μέρες και τις νύχτες των κατοίκων του Αφγανιστάν, στοιχειώνει ένας εφιάλτης.  Ο εφιάλτης του κορονοϊού (COVID 19). Αυτός ο εφιάλτης, έχει δημιουργήσει ένα χάσμα ανάμεσα στις σχέσεις των ανθρώπων.  Την καλοσύνη τους και την αλληλοβοήθεια. Αυτός ο ισχυρός ιός που ξεκίνησε από την Κίνα, έχει στερήσει την ζωή από τρεις ανθρώπους μέχρι τώρα στο Αφγανιστάν.

 

 

Οι κάτοικοι της χώρας μου, δεν έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις παντού, προκειμένου να προστατευθούν από τον ιό.  Η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη ασφάλειας και η έλλειψη υπηρεσιών υγείας, επηρεάζουν πάρα πολύ όσον αφορά την πρόληψη από την εξάπλωση του ιού. Για τον λόγο αυτό, ο  Muhammad Dawod Haidari ο υπεύθυνος για την πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου της πόλης, Mazar-e-Sharif καινοτόμησε και κατασκεύασε, κινητές βρύσες και εγκαταστάσεις για πλύσιμο των χεριών, σε συνεργασία με τον δήμο της επαρχίας Balkh.

 

 

Αυτές οι κινητές εγκαταστάσεις, διαθέτουν βρύσες, με ντεπόζιτα χωρητικότητας 500 λίτρων νερού και αντισηπτικού υγρού. Έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε αυτές, όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορεί να μοιάζει μικρό το εγχείρημα αυτό, όμως είναι πολύ αποτελεσματικό σε κάποια σημεία. Δείχνει και προωθεί την αλληλοβοήθεια και την ευθύνη που πρέπει να έχουν τα μέλη της κοινωνίας μας, ο ένας απέναντι στον άλλο.

 

 


Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους κατοίκους, προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς, απέναντι στον κορονοϊό.  

 


Του Sayed Ahmad Sadat 

https://www.facebook.com/sahmadbalkh

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin