Φθινοπωρινή απόδραση δίπλα στους αμμόλοφους…

Σεπτέμβρης, μήνας ανασυγκρότησης, άρχισε σιγά-  σιγά να μυρίζει φθινόπωρο. Παρόλα αυτά δεν pρέπει να μας παίρνει από κάτω. Ο ήλιος λάμπει ακόμη στον Ελλαδικό ουρανό, αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία  κι απολαύστε τη θάλασσα  χωρίς πολυκοσμία, τον ζεστό ήλιο και τους ήχους των κυμάτων  χωρίς «διακοπές»… Ανακαλύψτε ξανά την Νέα Ηράκλεια, των παιδικών σας  αναμνήσεων…
Γιατί όπως λέει και ο Σωκράτης, Σημασία δεν έχει που βρίσκεται το σώμα αλλά που ταξιδεύει η ψυχή…
Η Νέα Ηράκλεια είναι παραθαλάσσιο προσφυγικό χωριό του Δήμου Καλλικράτειας στο νομό Χαλκιδικής. Βρίσκεται σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων στα βορειοδυτικά της Νέας Καλλικράτειας και μόλις μισή ώρα από τη Θεσσαλονίκη.
Η διαδρομή για τη Νέα Ηράκλεια θα σας θυμίσει σκηνικό παραμυθιού και θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Δεξιά  κι αριστερά σας καλλιέργειες με αμπελώνες και κηπευτικά θα συνταξιδέψουν μαζί σας μέχρι το χωριό.
Παραλίες.
Ο επισκέπτης θα συναντήσει τεράστιες  παραλίες  με άμμο που δεν κολλάει, θα περπατήσει δίπλα στους αφρούς της θάλασσας και θα απολαύσει μία όμορφη μέρα μακριά από την πόλη του άγχους και του θορύβου.
Στην Μαρίνα της ελλιμενίζονται βάρκες και αλιευτικά. Στη θέση «Σαχάρα» θα δείτε αμμόλοφους κοντά στις ακτές της, τοπίο εξωτικής ομορφιάς. Και αν πεινάσατε λιγουλάκι τότε μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τη δύση του ήλιου ένα  τσιπουράκι στις γραφικές ταβερνούλες του χωριού δίπλα στο κύμα…

Καθόλου σχόλια

    6 + fourteen =